Обработка и корекция на лаковото покритие

Rumex

Съществена част от добрата поддръжка на автомобила е грижата за лака.В зависимост от състоянието му тя е разделена на три части:Бърза консервация на лака,консервация на лака и обработка на лака.Консервацията дали бърза или стандартна е полагане на вакси, политури или глазури с цел изчистване и защита на лака.Тази операция е подходяща за нови или добре поддържани автомобили,чиито състояние на лака е определено от наш специалист като добро до отлично.Редовната консервация на лака ще съхрани новия вид на автомобила ви дълго време и ще го направи по-устоичив на замърсяване,а когато замърсителя е вече върху защитената повърхност,нейното разрушавaне се забавя. Обработката/полирането/ на лака влияе на различни увреждения и замърсявания върху лака като драскотини,следи от полиране/холограми/, ,остатъци от насекоми, птичи изпражнения и др.Обработката/почистването/ на лака винаги завършва с консервация/полагане на защита/.Тъй като при обработката се отнема част от лаковото покритие нашия съвет е тази услуга да се ползва само тогава когато конкретната ситуация го налага или са изчерпани всички възможни начини за справяне с определен проблем.

Обработка и корекция на лаковото покритие на автомобила включва 2 основни раздела-почистване и консервация.Под почистване разбираме всички процеси по подготовката на лака за консервация.Те са подготовка за предизмиване, предизмиване, измиване с гъба/вълна/ и шампоан,допълнително измиване*,неутрализация** на допълнителното измиване,почистване на лака с глина***, ,измиване след глината****,шлайфане на лака с полиращи дискове с различна абразивност***** и полиране на лака с политури с различна абразивност******.Целта на всички тези процедури е лака да бъде перфектно чист за консервирането му със запечатваща политура и/или вакса.Въпреки,че обработката на лака се състои от всички тези операции,определени правила и последователност,някои от тях могат да бъдат заобикаляни,а други-изобщо нарушавани.Ето защо за нас всеки един автомобил е едно ново предизвикателство при което съчетаваме адаптация на енциклопедичните ни познания за материята с имровизация в мисленето и изпълнението.Оттук следва заключението,че към един и същ автомобил може да се подходи по много различни начини.Нашата задача е да намерим този които в най-голяма степен се доближава до съвършения резултат.

* обикновеното измиване/гъба и шампоан/ не може да отстрани определени замърсители/асфалт,варовик,смола и др./
** премахва остатъците на препарата с който е извършено допълнителното измиване
*** глината е натурално средство,което премахва следи от птичи екстременти и киселинен дъжд,абразия,леки окисления и др.Отстранява замърсителите не само от повърхността на лака, но и тези които са се внедрили в него.Съдържа естествено извлечена каолинова глина от Африка и халцедон от Южна Америка.
**** не е задължителна процедура,но според нашия опит дава по-добър резултат
***** в повечето случаи се обработват отделни увредени детайли,а по-рядко целия автомобил
****** най-добрата комбинацията между политура,полираща шайба,полираща машина и микрофибърна кърпа дава най-добър резултат


Bronze-полиране на лаковото покритие от бюджетен клас:
1.Почистване на лаковото покритие с политура Maxolen 97( премахва до средно дълбоки драскотини).
2.Консервация на лаковото покритие с политура Maxolen 22.

  Лек автомобил Джип/ван Голям джип Малък бус голям бус
Цена 72лв. 96лв. 120лв. 144лв. 168лв.
Време 2ч. 3ч. 4ч. 5ч. 6ч.

Колко често да правя? -1 път месечно


Silver-обработка на лака от среден клас.
1.Почистване на лака с глина
2.Почистване на лака с политура Maxolen 105( премахва дълбоки драскотини)
3.Почистване на лака от холограми*пречинени от предходната политура Maxolen 97
4.Консервация на лака с политура Maxolen 95( притежаваща отлична трайност)
*холограми-драскотини причинени от гранулите на различни почистващи политури

  Лек автомобил Джип/ван Голям джип Малък бус голям бус
Цена 180лв. 216лв. 240лв. 240лв. 300лв.
Време 4ч. 5ч. 6ч. 7ч. 8ч.

Колко често да правя? Само тогава,когато автомобилът действително има нужда от подобна процедура


Gold/отлично състояние на лака/
1.Ptfe течна консервация на лака,стъклата,фаровете,стоповете,всички прагове/врати,капак,багажник и резервоар/,джантите и повърхности от различен вид/хром,никел,карбон и др./за издръжливост на покритието.
2.Carnauba течна консервация на лака,фаровете,стоповете,всички прагове/врати,капак,багажник и резервоар/,джантите и повърхности от различен вид/хром,никел,карбон и др./за ослепителен блясък на автомобила.

  Лек автомобил Джип/ван Голям джип
Цена 120лв. 144лв. 180лв.
Време 100мин. 120мин. 150мин.

Колко често да правя? 1 път на 2 месеца


Gold/много добро състояние на лака/
1.Почистване с глина на лака,стъклата,фаровете,стоповете,всички прагове/врати,капак,багажник и резервоар/,джантите и повърхности от различен вид/хром,никел,карбон и др./
2.Консервираща ptfe политура на лака,фаровете,стоповете,всички прагове/врати,капак,багажник и резервоар/,джантите и повърхности от различен вид/хром,никел,карбон и др./.Политурата влияе на много финни драскотини.
3.Ptfe течна консервация на лака,стъклата,фаровете,стоповете,всички прагове/врати,капак,багажник и резервоар/,джантите и повърхности от различен вид/хром,никел,карбон и др./за допълнително подсилване на защитата.
4.Carnauba течна консервация на лака,фаровете,стоповете,всички прагове/врати,капак,багажник и резервоар/,джантите и повърхности от различен вид/хром,никел,карбон и др./за сияещ блясък на автомобила.

  Лек автомобил Джип/ван Голям джип
Цена 300лв. 360лв. 420лв.
Време 2ч. 3ч. 4ч.

Колко често да правя? 1 път на 3 месеца


Gold/добро състояние на лака/
1.Почистване с глина на лака,стъклата,фаровете,стоповете,всички прагове/врати,капак,багажник и резервоар/,джантите и повърхности от различен вид/хром,никел,карбон и др./
2.Консервираща carnauba политура на лака,фаровете,стоповете,всички прагове/врати,капак,багажник и резервоар/,джантите и повърхности от различен вид/хром,никел,карбон и др/.Политурата влияе на финни драскотини.
3.Консервираща ptfe политура на лака,фаровете,стоповете,всички прагове/врати,капак,багажник и резервоар/,джантите и повърхности от различен вид/хром,никел,карбон и др./.Служи за допълнително подсилване на консервацията.
4.Ptfe течна консервация на лака,стъклата,фаровете,стоповете,всички прагове/врати,капак,багажник и резервоар/,джантите и повърхности от различен вид/хром,никел,карбон и др./за финално подсилване на защитата.
5.Carnauba течна консервация на лака,фаровете,стоповете,всички прагове/врати,капак,багажник и резервоар/,джантите и повърхности от различен вид/хром,никел,карбон и др./за сияещ блясък на автомобила.

  Лек автомобил Джип/ван Голям джип
Цена 420лв. 480лв. 600лв.
Време 6ч. 7ч. 8ч.

Колко често да правя? 1 път на 6 месеца


Gold/средно състояние на лака/
1. Почистване с глина на лака,стъклата,фаровете,стоповете,всички прагове/врати,капак,багажник и резервоар/,джантите и повърхности от различен вид/хром,никел,карбон и др./
2. Комбинирана ptfe политура на лака,фаровете,стоповете,всички прагове/врати,капак,багажник и резервоар/,джантите и повърхности от различен вид/хром,никел,карбон и др./ за изчистване на средно дълбоки драскотини.Начална консервация на лака.
3. Консервираща carnauba политура на лака,фаровете,стоповете,всички прагове/врати,капак,багажник и резервоар/,джантите и повърхности от различен вид/хром,никел,карбон и др./.Основна консервация на лака.
4. Консервираща ptfe политура на лака,фаровете,стоповете,всички прагове/врати,капак,багажник и резервоар/,джантите и повърхности от различен вид/хром,никел,карбон и др./.Служи за допълнително подсилване на консервацията.
5. Ptfe течна консервация на лака,стъклата,фаровете,стоповете,всички прагове/врати,капак,багажник и резервоар/,джантите и повърхности от различен вид/хром,никел,карбон и др./за финално подсилване на защитата.
6. Carnauba течна консервация на лака,фаровете,стоповете,всички прагове/врати,капак,багажник и резервоар/,джантите и повърхности от различен вид/хром,никел,карбон и др./за усилване на яркостта на автомобила.

  Лек автомобил Джип/ван Голям джип
Цена 600лв. 720лв. 840лв.
Време 9ч. 10ч. 11ч.

Колко често да правя? Само тогава,когато автомобилът действително има нужда от подобна процедура.


Gold/лошо състояние на лака/
1. Почистване с глина на лака,стъклата,фаровете,стоповете,всички прагове/врати,капак,багажник и резервоар/,джантите и повърхности от различен вид/хром,никел,карбон и др./
2. Абразивна паста* на лака,фаровете,стоповете,всички прагове/врати,капак,багажник и резервоар/, и повърхности от различен вид/хром,никел,карбон и др./ за изчистване на дълбоки драскотини
3. Комбинирана ptfe политура на лака,фаровете,стоповете,всички прагове/врати,капак,багажник и резервоар/,джантите и повърхности от различен вид/хром,никел,карбон и др./ за изчистване на холограмите и начална консервация.
4. Консервираща carnauba политура на лака,фаровете,стоповете,всички прагове/врати,капак,багажник и резервоар/,джантите и повърхности от различен вид/хром,никел,карбон и др./за доизчистване на холограмите.Основна консервация на лака.
5. Консервираща ptfe политура на лака,фаровете,стоповете,всички прагове/врати,капак,багажник и резервоар/,джантите и повърхности от различен вид/хром,никел,карбон и др./.Допълнително подсилване на консервацията.
6. Ptfe течна консервация на лака,стъклата,фаровете,стоповете,всички прагове/врати,капак,багажник и резервоар/,джантите и повърхности от различен вид/хром,никел,карбон и др./за финално подсилване на защитата.
7. Carnauba течна консервация на лака,фаровете,стоповете,всички прагове/врати,капак,багажник и резервоар/,джантите и повърхности от различен вид/хром,никел,карбон и др./за усилване на яркостта на автомобила.

  Лек автомобил Джип/ван Голям джип
Цена 840лв. 1020лв. 1200лв.
Време 10ч. 12ч. 14ч.

Колко често да правя? Само тогава,когато автомобилът действително има нужда от подобна процедура.
* Oсвен за почистване на дълбоки дръскотини служи и за изчистване на следите от полиращитедискове/шкурки/


Gold/много лошо състояние на лака/
1. Почистване с глина на лака,стъклата,фаровете,стоповете,всички прагове/врати,капак,багажник и резервоар/,джантите и повърхности от различен вид/хром,никел,карбон и др./
2. Шлайфане с полиращи дискове с различна абразивност*
3. Абразивна паста на лака,фаровете,стоповете,всички прагове/врати,капак,багажник и резервоар/, и повърхности от различен вид/хром,никел,карбон и др./ за изчистване на дълбоки драскотини.
4. Комбинирана ptfe политура на лака,фаровете,стоповете,всички прагове/врати,капак,багажник и резервоар/,джантите и повърхности от различен вид/хром,никел,карбон и др./ за изчистване на холограмите и начална консервация.
5. Консервираща carnauba политура на лака,фаровете,стоповете,всички прагове/врати,капак,багажник и резервоар/,джантите и повърхности от различен вид/хром,никел,карбон и др./за доизчистване на холограмите.Основна консервация на лака.
6. Консервираща ptfe политура на лака,фаровете,стоповете,всички прагове/врати,капак,багажник и резервоар/,джантите и повърхности от различен вид/хром,никел,карбон и др./.Допълнително подсилване на консервацията.
7. Ptfe течна консервация на лака,стъклата,фаровете,стоповете,всички прагове/врати,капак,багажник и резервоар/,джантите и повърхности от различен вид/хром,никел,карбон и др./за финално подсилване на защитата.
8. Carnauba течна консервация на лака,фаровете,стоповете,всички прагове/врати,капак,багажник и резервоар/,джантите и повърхности от различен вид/хром,никел,карбон и др./за усилване на яркостта на автомобила.

  Лек автомобил Джип/ван Голям джип
Цена 960лв. 1200лв. 1440лв.
Време 2 дни 2 дни 2 дни

Колко често да правя? Само тогава,когато автомобилът действително има нужда от подобна процедура.
* Mоже да бъде единична операция с подходящ полиращ диск/шкурка/ или поредица от операции в посока към най-финният полиращ диск/шкурка/